Brol (werktitel)

{ nieuws }

Projectfiche

In co-creatie met De Collectieve Collectie van Kristof Van Gestel en Erfgoed Noorderkempen

1/1

Algemene projectomschrijving

Kunst in Zicht kreeg 10 dozen in eeuwige bruikleen van het MAS, vol dingen die Belgisch filosoof Jaap Kruithof verzamelde. Tien dozen vol “prullaria en brol”, zoals Kruithof ze zelf noemde.
Beeldend kunstenaar Kristof Van Gestel doorliep als artist in residence in de Warande in 2019-2020 een voortraject van de Collectieve Collectie. Vanuit schenkingen van alledaagse objecten maakte hij samen met talloze deelnemers, onverwachte, soms knotsgekke, nieuwe dingen.

In Brol (werktitel) komen beide verzamelingen van ongebruikelijke voorwerpen en dingen samen. Kunstenaar Kristof Van Gestel ontwikkelt samen met Ilse Daems, tovenaar in filosoferen met kinderen en Luk Lenoir, procesbegeleider bij Kunst in Zicht, een splinternieuw project voor kinderen. Een workshop over verzamelen, ordenen en de waarde van dingen.

We dromen over voorwerpen die er lief uit zien en ontdekken dingen waar we het nut niet van kennen. Vind jij een orde in objecten met dezelfde kleur? En wanneer wordt iets brol? Kunnen we objecten ontmoeten? We ordenen onze gedachten en onze dingen.

 

Timing

Eén workshop duurt 100min.
24 workshops gratis in het kader van De Collectieve Collectie – Noorderkempen:

2 workshops per dag gedurende 5 dagen in de Glazen Zaal (de Warande) te Turnhout in november 2020 – in relatie tot de Collectieve Collectie in Taxandria.*

2 workshops per dag gedurende 7 dagen op locatie in musea* in de Noorderkempen in onderling overleg in februari - maart 2021.

*In overleg tussen school/vereniging en museum te combineren met een museumbezoek.

Doelgroep

5 tot 7 jarigen en hun begeleiders in school- of vrijetijdscontext.
Maximum 25 deelnemers per workshop tijdens de schooltijd.
Maximum aantal deelnemers in de vrije tijd in overleg.

kunst in zicht

warandestraat 42

2300 Turnhout

014 47 23 35