© Dries Segers

medewerkers

het vaste team en artistieke freelancers

Vast team

Arlette Van Overvelt, algemeen coördinator

arlette.vanovervelt@kunstinzicht.be

Ans Thijs, zakelijk coördinator

ans.thijs@kunstinzicht.be

Dorien Pelckmans, communicatie en productieleiding

dorien.pelckmans@kunstinzicht.be

Luk Lenoir, artistiek coördinator

luk.lenoir@kunstinzicht.be

 

Alle illustraties zijn van Lies Van Damme


Artistieke freelancers

Kunst in Zicht procesbegeleiders zijn de primaire partners in de realisatie van kwaliteitsvolle kunsteducatieve projecten. Zij vertalen (van concept tot realisatie) de inspiratie van een kunstwerk (of kunstenaar) naar een beklijvend creatief proces op maat van kinderen en jongeren. Dit alles met ondersteuning van het vaste Kunst in Zicht team.

Daarnaast is de procesbegeleider ook de begeleider van de kunsteducatieve projecten, van de creatieve processen. Een kunstenaar/procesbegeleider inspireert vanuit pedagogische en artistieke competenties,  begeleidt de actieve leerprocessen en biedt een vizier op de wereld van de kunsten.

Sophie Beyne, beweging

Sophie Beyne studeerde hedendaagse dans en danste al bij verschillende kindertheatergezelschappen. Daarnaast is ze ook actief als dansdocent. Bij Kunst in Zicht is ze o.a. procesbegeleider bij Ertussenin.

Hester Bolle , muziek

https://vi.be/platform/hester1

Hester Bolle is violiste en sounddesigner en daarnaast ook muziekeducator. Ze speelt bij haar eigen band 'MONOMONO' samen met Anne Van de Star. Hester is betrokken bij o.a. het project Bouwstof.

Zjef Caers, beeld en media

https://www.zjefcaers.com/

Zjef Caers is illustrator en studeerde animatiefilm. Daarnaast behaalde hij ook meerdere diploma's in het jeugdwerk. Hij is procesbegeleider bij o.a. Kunstoppad? en Plantartica.

Heidi De Feyter, drama

http://www.defdef.be/heidi-de-feyter/

Heidi is theatermaker en theaterdocent van opleiding. Ze maakt en speelt bij haar eigen gezelschap 'Defdef'. Heidi is bij Kunst in Zicht o.a. procesbegeleider bij Wurm.

Nelle De Maeyer, drama

https://www.vanelle.be/

Nelle De Maeyer is actrice en theatermaker. Ze maakte o.a. (familie)voorstellingen bij HETGEVOLG. Nelle is procesbegeleider bij o.a. Ertussenin en BROL.

Ilke De Vries, media

http://www.ilkedevries.com/

Ilke De Vries is videokunstenaar. In haar experimentele documentaires en registraties reduceert ze persoonlijke denkprocessen, gedragingen en handelingen van individuen tot de essentie van universele en herkenbare waarden en normen. Ilke is procesbegeleider bij o.a. Plantartica  en Bouwstof.

Liesbeth Eysermans, beeld

https://www.instagram.com/eyserwijf/

Liesbeth is een cultuurgulzigaard. Ze heeft een passie voor mode en beeldende kunst en is expert in het vertalen van hedendaagse kunst naar actieve projecten voor kinderen en jongeren. Ze is maker en begeleider van o.a. Kunstoppad?.

Célia Fechas, drama

Célia Fechas is actrice en theatermaakster. Ze speelt o.a. bij Laika maar staat ook regelmatig op het podium in Portugal. Célia is procesbegeleider bij o.a. Wereldklassen de workshop en Bouwstof.

Nyiragasigwa Hens, drama

http://www.behumanvzw.be/wie/

Nyira Hens is actrice en theatermaker. Ze is bezieler van BeHuman een vereniging die door middel van muziek, theater en dans thema identiteit onderzoekt in al zijn facetten. Nyira is procesbegeleider bij Wereldklassen de workshop.

Jo Jochems, drama

Jo is theatermaker en acteur. Hij speelt o.a. bij Studio Orka en Bad van Marie. Jo is als procesbegeleider betrokken bij o.a. Codeproef en Bouwstof.

Katrien Oosterlinck, beeld en beweging

http://www.spatie.info/

Katrien Oosterlinck studeerde danstheater en Open atelier. maakt voorstellingen die tot stand komen als spelinstructies met een specifieke scenografie voor ontmoetingen tussen mensen. Katrien maakte bij Kunst in Zicht het project Ertussenin.

Joana Rossi, multidisciplinair

https://www.atelierrojo.com/

Joana Rossi stimuleert creativiteit aan de hand van duurzame processen en materialen. Ze is procesbegeleider bij o.a. Wereldklassen de workshop en Plantartica.

Anne Van de Star, muziek en beeld

https://annevandestar.com/

Anne Van de Star is elektronisch muzikant en sounddesigner. Ze speelt samen met Hester in hun eigen band 'MONOMONO'. Anne is als procesbegeleider betrokken bij o.a. het project Bouwstof.

Stijn Van de Wiel, drama

https://www.demannschaft.be

Stijn is theatermaker bij zijn eigen eigen theatergezelschap 'De Mannschaft'. En is daarnaast ook bedenker en maker van o.a. de Kunst in Zicht-projecten Peepshow, Bouwstof en Plantartica.

Kristof Van Gestel, beeld

https://kristofvangestel.be/

Kristof Van Gestel is kunstenaar en docent aan School of Arts van HOGENT en Howest. Kristof doet een postdoctoraal onderzoek naar participatieve en ervaringsgerichte kunstprojecten. Hij is maker van het project BROL. En zijn 'idiosyncratische machine' diende als inspiratie voor het KiZ-project Kunstoppad?.

Anna van Helsdingen, beeld

Anna van Helsdingen is illustratieve vormgever en behaalde een lerarendiploma. Dat maakt haar het ideale KiZ profiel. Ze is betrokken bij het project op maat voor Yellow Art en daarnaast ook procesbegeleider bij o.a. Plantartica.