© Dries Segers

medewerkers

het team en freelance kunstenaars

team

Arlette Van Overvelt, algemeen coördinator

arlette.vanovervelt@kunstinzicht.be

Arlette behaalde een meestergraad cultuurspreiding, optie toneel. Ze heeft jarenlange ervaring in het verbinden van kinderen met kunst. Arlette legt verbindingen binnen het kunstenveld, met kunstenaars en organisaties en denkt steeds vanuit de taal en leefwereld van het kind.

Ans Thijs, zakelijk coördinator

ans.thijs@kunstinzicht.be

Ans behaalde een master Kunstwetenschappen en master na master culturele studies.
Zij heeft jarenlange ervaring in de zakelijke kant van een kunstenorganisatie. Ans tovert met cijfers en contracten.

Luk Lenoir, artistiek medewerker

luk.lenoir@kunstinzicht.be

Luk behaalde een master audiovisuele kunsten, optie fictie. Luk houdt de vinger  aan de pols binnen de hedendaagse kunsten en is expert in het ontwikkelen en opvolgen van kunsteducatieve projecten die steeds vertrekken vanuit die hedendaagse kunsten.

Reinanke Dupont, productiemedewerker

reinanke.dupont@kunstinzicht.be

Reinanke behaalde een diploma sociaal werk, optie kunst- en cultuurbemiddeling. Daarnaast heeft ze een jarenlange ervaring in het creatief begeleiden van activiteiten. Reinanke faciliteert alle projecten, zowel binnen- als buitenshuis.

 

Alle illustraties zijn van Lies Van Damme


freelance kunstenaars

Kunst in Zicht werkt voor de ontwikkeling van projecten samen met hedendaagse kunstenaars met een summiere of uitgesproken participatieve praktijk. Zowel vormelijke als inhoudelijke elementen uit hun werk bieden inspiratie.

De kunstenaar die de actieve kunsteducatie begeleidt, is in de eerste plaats een procesbegeleider
Een KiZ-procesbegeleider is altijd een kunstenaar die artistieke en pedagogische competenties combineert. Hij/zij/hen heeft kennis en vaardigheden binnen één of meerdere kunstdomeinen en kunstvormen én vakinhoudelijke competenties. Die vaardigheden en vakinhoudelijke kennis vormen samen zijn/haar/hun specialisme, zijn/haar/hun metier.

De methodiek van KiZ (CQ of Creatief Quotiënt) helpt de kunstenaar zijn artistieke competenties in te zetten om kunsteducatieve leerprocessen te begeleiden: de methodiek functioneert als ruggengraat, als leidraad in het ontwikkelen van projecten.

Özge Akarsu,

Özge Akarsu studeerde animatiefilm en behaalde ook een master mensenrechten in Turkije. Ze combineert beide in haar werk als kunstenaar. Özge werkt als procesbegeleider mee aan o.a. Roendoemroend.

Marion Beeck,

https://marionbeeck.be/

Marion Beeck is onze huisillustrator en leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs. Zij is de muralist in Kunstoppad4 en de muralist.

Zjef Caers,

https://www.zjefcaers.com/

Zjef Caers is illustrator en studeerde animatiefilm. Daarnaast behaalde hij ook meerdere diploma's in het jeugdwerk. Hij is procesbegeleider bij o.a. Kunstoppad4 en Plantartica.

Elke Cuppens,

Elke Cuppens is een conceptuele kunsternares die haar werk combineert de functie deskundige cultuur bij stad Genk. Ze is procesbegeleiders bij Lemmens en co, urban miners sinds 1993.

Nelle De Maeyer,

https://www.vanelle.be/

Nelle De Maeyer is actrice en theatermaker. Ze maakte o.a. (familie)voorstellingen bij HETGEVOLG. Nelle is procesbegeleider bij o.a. Ertussenin en BROL.

Kasper Demeulemeester,

https://kasperdemeulemeester.be/estate

Kasper Demeulemeester maakt foto’s, performances, installaties en conceptuele kunstwerken. Hij werkt samen met Jakob Van den Broucke binnen T.I.C. Afdeling in oprichting is hun eerste project samen met KiZ.

Ilke De Vries,

http://www.ilkedevries.com/

Ilke De Vries is videokunstenaar. In haar experimentele documentaires en registraties reduceert ze persoonlijke denkprocessen, gedragingen en handelingen van individuen tot de essentie van universele en herkenbare waarden en normen. Ilke is procesbegeleider bij o.a. Plantartica , Kunstoppad³ en Brol.

Liesbeth Eysermans,

https://www.instagram.com/eyserwijf/

Liesbeth Eysermans is een cultuurgulzigaard. Ze heeft een passie voor mode en beeldende kunst en is expert in het vertalen van hedendaagse kunst naar actieve projecten voor kinderen en jongeren. Ze is maker en begeleider van o.a. Kunstoppad4.

Célia Fechas,

Célia Fechas is actrice en theatermaakster. Ze speelt o.a. bij Laika maar staat ook regelmatig op het podium in Portugal. Célia is procesbegeleider bij o.a. Brol.

Stef Lemmens,

https://steflemmens.be/

Stef Lemmens onderzoekt en bevraagt in zijn kunstpraktijk verschillende maatschappelijke thema's. Zoals het concept huis/thuis of de privéruimte vs. het startpunt van de publieke ruimte. Kunst in Zicht werkt samen met Stef binnen het 5-jarige traject rond anders wonen.

Lio Merckx,

https://www.instagram.com/liomerckx/

Lio Merckx is vormgever, audio maker en kunst bewonderaar. Ze vindt het belangrijk om haar innerlijke kind dichtbij te houden. In haar werk speelt ze graag met de kracht van de eenvoud om zo dicht mogelijk bij de essentie te blijven. 
Lio is procesbegeleider bij Lemmens & co.

Joana Rossi,

https://www.atelierrojo.com/

Joana Rossi stimuleert creativiteit aan de hand van duurzame processen en materialen. Ze is procesbegeleider bij o.a. Plantartica en co-ontwikkelaar van het Ontdekpakket.

Cisco Schepens,

Cisco Schepens is bezig met verschillende design en grafisch ontwerp. Hij ziet uitdaging in het aanwakkeren van creativiteit bij mensen.
Hij behaalde een bachelor in Kunst en Economie en een bachelor in Interieurvorming.
Cisco is procesbegeleider bij Lemmens en co, urban miners sinds 1993.

Steven Tevels,

Steven Tevels ontwikkelt een eigenzinnige manier van 'componeren'. Hij zoekt naar nieuwe presentaties omtrent 'geluid' en het ontwikkelen van andere geluidsdragers. KiZ werkt met hem samen in het verlengde van Bouwstof, rond de thema's kunst, wetenschap en technologie.

Jakob Van den Broucke,

https://jakobvandenbroucke.be/

Jakob Van den Broucke is kunstenaar en socioloog. Zijn werk bevindt zich tussen fotografie, installatie, performance,... en is steeds werkzaam in de samenleveing. Jakob werkt samen met Kasper Demeulemeester binnen het T.I.C. Afdeling in oprichting is hun eerste project samen met KiZ.

Stijn Van de Wiel,

https://www.demannschaft.be/

Stijn Van de Wiel is theatermaker bij zijn eigen eigen theatergezelschap 'De Mannschaft'. En is daarnaast ook bedenker en maker van o.a. de Kunst in Zicht-projecten Peepshow, Bouwstof en Plantartica.

Kristof Van Gestel,

https://kristofvangestel.be/

Kristof Van Gestel is kunstenaar en docent aan School of Arts van HOGENT en Howest. Kristof doet een postdoctoraal onderzoek naar participatieve en ervaringsgerichte kunstprojecten. Hij is maker van het project BROL. En zijn 'idiosyncratische machine' diende als inspiratie voor het KiZ-project Kunstoppad?.

Roelie de Jaeger,

https://www.instagram.com/rooolei.tries/

Roelie de Jaeger is performer en dans- en beelddocent. Woordgrapjes en andere hersenspinsels omzetten naar illustraties is een gewoonte voor haar. Ze wil kinderen verwonderen en hen van hun beste kant laten zien door middel van kunst. Ze is procesbegeleider bij o.a. labo Plantartica, Kunstoppad³ en Roendoemroend. Ze is ook co-ontwikkelaar van ons digitaal platform Kraaiennest.

Fien van der Aa,

https://instagram.com/fienvda?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Fien van der Aa is muzikant, actrice en docent drama. Ze voelt zich het meest thuis binnen de disciplines muziek en theater. Volgens haar is het inspireren van en het geïnspireerd worden door kinderen en jongeren het schoonste wat er is. Ze is procesbegeleider bij o.a. Ertussenin, Brol en Kunstoppad³. Ze is ook co-ontwikkelaar van Roendoemroend.