© Dries Segers

medewerkers

het vaste team en freelance kunstenaars

Vast team

Arlette Van Overvelt, algemeen coördinator

arlette.vanovervelt@kunstinzicht.be

Arlette behaalde een master cultuurspreiding, optie toneel. Ze heeft jarenlange ervaring in het verbinden van kinderen met kunst. Arlette legt verbindingen binnen het kunstenveld, met kunstenaars en organisaties en denkt steeds vanuit de taal en leefwereld van het kind.

Ans Thijs, zakelijk coördinator

ans.thijs@kunstinzicht.be

Ans behaalde een master Kunstwetenschappen en master na master culturele studies.
Zij heeft jarenlange ervaring in de zakelijke kant van een kunstenorganisatie. Ans tovert met cijfers en contracten.

Luk Lenoir, artistiek medewerker

luk.lenoir@kunstinzicht.be

Luk behaalde een master audiovisuele kunsten, optie fictie. Luk houdt de vinger  aan de pols binnen de hedendaagse kunsten en is expert in het ontwikkelen en opvolgen van kunsteducatieve projecten die steeds vertrekken vanuit die hedendaagse kunsten.

 

Alle illustraties zijn van Lies Van Damme


freelance kunstenaars

Kunst in Zicht werkt voor de ontwikkeling van projecten samen met hedendaagse kunstenaars met een summiere of uitgesproken participatieve praktijk. Zowel vormelijke als inhoudelijke elementen uit hun werk bieden inspiratie.

De kunstenaar die de actieve kunsteducatie begeleidt, is in de eerste plaats een procesbegeleider
Een KiZ-procesbegeleider is altijd een kunstenaar die artistieke en pedagogische competenties combineert. Hij/zij/hen heeft kennis en vaardigheden binnen één of meerdere kunstdomeinen en kunstvormen én vakinhoudelijke competenties. Die vaardigheden en vakinhoudelijke kennis vormen samen zijn/haar/hun specialisme, zijn/haar/hun metier.

De methodiek van KiZ (CQ of Creatief Quotiënt) helpt de kunstenaar zijn artistieke competenties in te zetten om kunsteducatieve leerprocessen te begeleiden: de methodiek functioneert als ruggengraat, als leidraad in het ontwikkelen van projecten.

Özge Akarsu, media

Özge Akarsu studeerde animatiefilm en behaalde ook een master mensenrechten in Turkije. Ze combineert beide in haar werk als kunstenaar. Özge werkt samen met Katrien Oosterlinck verder binnen de KiZ-onderzoekslijn 'kunst zonder woorden'. Dat verder gaat op het project Ertussenin.

Marion Beeck, beeld

https://marionbeeck.be/

Marion Beeck is illustrator en leerkracht in het deeltijds kunstonderwijs. Zij is de muralist in Kunstoppad4 en de muralist.

Sophie Beyne, beweging

Sophie Beyne studeerde hedendaagse dans en danste al bij verschillende kindertheatergezelschappen. Daarnaast is ze ook actief als dansdocent. Bij Kunst in Zicht is ze o.a. procesbegeleider bij Ertussenin.

Hester Bolle , muziek

https://vi.be/platform/monomono

Hester Bolle is violiste en sounddesigner en daarnaast ook muziekeducator. Ze speelt bij haar eigen band 'MONOMONO' samen met Anne Van de Star. Hester is betrokken bij o.a. het project Bouwstof.

Zjef Caers, beeld en media

https://www.zjefcaers.com/

Zjef Caers is illustrator en studeerde animatiefilm. Daarnaast behaalde hij ook meerdere diploma's in het jeugdwerk. Hij is procesbegeleider bij o.a. Kunstoppad4 en Plantartica.

Nelle De Maeyer, drama

https://www.vanelle.be/

Nelle De Maeyer is actrice en theatermaker. Ze maakte o.a. (familie)voorstellingen bij HETGEVOLG. Nelle is procesbegeleider bij o.a. Ertussenin en BROL.

Kasper Demeulemeester, beeld

https://kasperdemeulemeester.be/estate

Kasper Demeulemeester maakt foto’s, performances, installaties en conceptuele kunstwerken. Hij werkt samen met Jakob Van den Broucke aan een splinternieuw KiZ-project rond kunstenaar Jef Geys.

Ilke De Vries, media

http://www.ilkedevries.com/

Ilke De Vries is videokunstenaar. In haar experimentele documentaires en registraties reduceert ze persoonlijke denkprocessen, gedragingen en handelingen van individuen tot de essentie van universele en herkenbare waarden en normen. Ilke is procesbegeleider bij o.a. Plantartica  en Bouwstof.

Liesbeth Eysermans, beeld

https://www.instagram.com/eyserwijf/

Liesbeth is een cultuurgulzigaard. Ze heeft een passie voor mode en beeldende kunst en is expert in het vertalen van hedendaagse kunst naar actieve projecten voor kinderen en jongeren. Ze is maker en begeleider van o.a. Kunstoppad4.

Célia Fechas, drama

Célia Fechas is actrice en theatermaakster. Ze speelt o.a. bij Laika maar staat ook regelmatig op het podium in Portugal. Célia is procesbegeleider bij o.a. Wereldklassen de workshop en Bouwstof.

Nyiragasigwa Hens, drama

https://www.behumanvzw.be/wie/

Nyira Hens is actrice en theatermaker. Ze is bezieler van BeHuman een vereniging die door middel van muziek, theater en dans thema identiteit onderzoekt in al zijn facetten. Nyira is procesbegeleider bij Wereldklassen de workshop.

Stef Lemmens, multidisciplinair

https://steflemmens.be/

Stef Lemmens onderzoekt en bevraagt in zijn kunstpraktijk verschillende maatschappelijke thema's. Zoals het concept huis/thuis of de privéruimte vs. het startpunt van de publieke ruimte. Kunst in Zicht werkt samen met Stef binnen het 5-jarige traject rond 'Wonen in de toekomst' dat we samen met AR-TUR op poten zetten.

Katrien Oosterlinck, beeld en beweging

http://spatie.info/

Katrien Oosterlinck studeerde danstheater en Open atelier. maakt voorstellingen die tot stand komen als spelinstructies met een specifieke scenografie voor ontmoetingen tussen mensen. Katrien maakte bij Kunst in Zicht het project Ertussenin.

Joana Rossi, multidisciplinair

https://www.atelierrojo.com/

Joana Rossi stimuleert creativiteit aan de hand van duurzame processen en materialen. Ze is procesbegeleider bij o.a. Wereldklassen de workshop en Plantartica.

Steven Tevels, geluid

Steven Tevels ontwikkelt een eigenzinnige manier van 'componeren'. Hij zoekt naar nieuwe presentaties omtrent 'geluid' en het ontwikkelen van andere geluidsdragers. KiZ werkt met hem samen in het verlengde van Bouwstof, rond de thema's kunst, wetenschap en technologie.

Jakob Van den Broucke, beeld

https://jakobvandenbroucke.be/

Jakob Van den Broucke is kunstenaar en socioloog. Zijn werk bevindt zich tussen fotografie, installatie, performance,... en is steeds werkzaam in de samenleveing. Jakob werkt samen met Kasper Demeulemeester aan een splinternieuw KiZ-project rond kunstenaar Jef Geys.

Anne Van de Star, muziek

https://vi.be/platform/monomono

Anne Van de Star is elektronisch muzikant en sounddesigner. Ze speelt samen met Hester in hun eigen band 'MONOMONO'. Anne is als procesbegeleider betrokken bij o.a. het project Bouwstof.

Stijn Van de Wiel, drama

https://www.demannschaft.be/

Stijn is theatermaker bij zijn eigen eigen theatergezelschap 'De Mannschaft'. En is daarnaast ook bedenker en maker van o.a. de Kunst in Zicht-projecten Peepshow, Bouwstof en Plantartica.

Kristof Van Gestel, beeld

https://kristofvangestel.be/

Kristof Van Gestel is kunstenaar en docent aan School of Arts van HOGENT en Howest. Kristof doet een postdoctoraal onderzoek naar participatieve en ervaringsgerichte kunstprojecten. Hij is maker van het project BROL. En zijn 'idiosyncratische machine' diende als inspiratie voor het KiZ-project Kunstoppad?.

Anna van Helsdingen, beeld

Anna van Helsdingen is illustratieve vormgever en behaalde een lerarendiploma. Dat maakt haar het ideale KiZ profiel. Ze is betrokken bij het project op maat voor Yellow Art en daarnaast ook procesbegeleider bij o.a. Plantartica.