KRAAIENNEST


KRAAIENNEST is het splinternieuwe digitale platform van Kunst in Zicht. Je vindt hier een waaier aan muzische en kunstzinnige activiteiten op maat van jouw IBO. Kort of lang, veel of weinig materiaal, uitgebreid bewegen of net klein en fijn te werk gaan, voor ieder wat wils. We werken samen met onze kunstenaars opdrachten uit waarmee je als begeleider zelf aan de slag kan gaan.

Dag bezoeker! meld je aan om toegang tot het hele platform te krijgen, of vraag een profiel aan

Spiegelende foto's

{ Fotografie }

Ga op weg met een spiegel in de hand en een fotocamera rond je nek. Vang twee gezichtspunten in één foto die onze ogen een beetje laten tollen.

Vliegmachien en Ruimtetuig

{ beeld }

We dromen allemaal wel eens dat we kunnen vliegen. Kunstenaar Panemarenko ook. Hij bouwde vele 'vliegmachienkunstwerken'. In deze opdracht gaan wij, zoals Panamarenko, een 'vliegmachienkunstwerk' ontwerpen en bouwen.

Hallow Pattat

{ beeld, drama, film }

De kinderen maken een personage van een doorgeschoten patat.

Een onuitputtelijke tekenmachine

{ beeld }

Samen met deze onuitputtelijke tekenmachine, waar toeval en abstracte vormen de hoofdrol spelen, ontwerpen we de gekste wezens!

Erwin Wurm-one minute sculptures

{ beeld, beweging }

Kennen jullie de 'one minute sculptures van Erwin Wurm? Dit zijn korte performances waarbij een persoon één minuut stilstaat in een gekke positie met een dagelijks voorwerp. De kunstenaar gebruikt veel humor en fantasie die erg aansluit bij die van kinderen.

Filmmagie #1

{ animatie, beeld, film, muziek }

Geïnspireerd door het werk 'Staging Silence' van kunstenaar Hans Op de Beeck maken we een verfilming van onze droom.

Kosmoskronkels

{ beweging, dans }

In dit bewegingsverhaal word je heen en weer geslingerd tussen sterren. De planeten doen je tollen en rollen. Je trekt aan en stoot af….. En op planeet Twist vind je een nieuwe bewegingstaal uit.

De boom in!

{ beeld }

Trek er met de kinderen op uit en ontdek hoe EEN BOOM er nu werkelijk uitziet zodat je daarna een eigen prachtexemplaar met bister of koffie kan schilderen. Fantaseer er samen met je vrienden op los en bedenk een boomhut voor jouw boom. Met stokjes, lucifers en natuurlijke materialen vervolledig je jouw kunstwerk met een WAANZINNIG coole BOOMHUT!

Toevalskunst

{ beeld }

Kan je kunst maken door toevalligheden of moet je alles goed overdenken? In het verleden hebben een aantal kunstenaars het toeval laten meespelen in hun maakproces. In deze opdracht laten we ons inspireren door de spaanse kunstenaar Joan Miro en helpt het toeval jou drie keer om een beeldend werkje te maken. Verder heb je enkel wat verbeeldingskracht nodig om er echte kunst van te maken! En op het einde wordt jouw kunstwerk een postkaart voor een toevallige buur of vriend.

Plantartica #1- Kruidige foto's

{ beeld, Fotografie }

De kinderen maken zelf papier van kurkuma en laten het papier traag bruinen in de zon totdat er een beeld verschijnt!

Kandinswie?

{ beeld }

We gaan aan de slag met WC-rollen en stoelpoten, een pannenlekker en een emmer.

Collectiekunstwerk

{ beeld }

We gaan samen met de kinderen op verzameltocht. Geef hen allemaal een zakje of een doosje om hun gevonden schatten in te bewaren.

klein=GROOT= klein

{ beeld, Fotografie }

Hoe ziet het leven in onze 'grote' wereld eruit voor een mensje even groot als onze pink ?

1-2-3 Piano-Pose-Choreo

{ beweging, dans }

Deze opdracht begint hetzelfde als het bekende spelletje, maar wordt uiteindelijk een dans waarvan jullie zelf de choreografie maken!

Zonder-water-ballet

{ beweging, dans }

Waterballet, dat heet ook synchroonzwemmen. Met wat aanpassingen kan je van zo’n waterballet een leuke droge versie maken.

ProzaBattle

{ drama }

Alebrijes

{ beweging, dans, drama }

We brengen deze wonderlijke fantasiewezens tot leven.

De Nieuwe Broodjes Parade

{ beeld, drama }

Voor de komende Broodjes Parade zoeken we nieuwe bakkers die hun innovatieve broodjes aan de wereld komen voorstellen!

Fantasiegymnastiek

{ drama }

Dit kort spelletje is een oefening om je fantasie fit te houden, je lachspieren te trainen en je verbeelding te stimuleren!

Halfgaar haar

{ beweging, dans }

Je hoofdhaar wordt het vertrekpunt van je bewegingen. Wapperen in de wind van de haardroger, een kam-massage, je haar als baas over je dans. We sluiten af met een grappige haar-geassocieerde-dans.

toon meer