vormingen

{ aanbod seizoen 2020 - 2021 }

leerkrachten kleuter - en basisonderwijs

CODEPROEF

Hoe kraak ik de code om van een cultuuruitstap een feest te maken?

Codeproef laat leerkrachten uit het kleuter en lager onderwijs gluren tussen de gordijnen van het theater. We komen binnen via de artiesteningang op een scène die nog in volle opbouw is. Ook jij kan nog een handje helpen! Vergeet je jas niet in de vestiaire te hangen. Opgepast! Hier staat nog een ladder! Als je nog niet naar het toilet bent geweest, moet je nu nog snel gaan! Kan jij dit kledingrek even rechts achteraan op de scène zetten? De theatertrekken waaraan de spots hangen gaan omhoog.

Welkom allemaal!

De groep deelnemers wordt in kleinere groepen verdeeld en neemt via een doorschuifsysteem deel aan 4 mini workshops. Die elk vanuit een ander vertrekpunt tools aanreiken om een culturele uitstap met je klas nog waardevoller te maken.

Eén van de werkstations vertrekt vanuit de vaak vage tekst ter voorbereiding op een theatervoorstelling of expositie. Waar gaan we nu eigenlijk naar kijken? De begeleider van dit werkstation neemt de rol van de leerkracht op zich. Hij vraagt aan de deelnemers wat jullie denken dat je te zien zal krijgen? Of wat hoop je dat je zal zien? Want hij weet het zelf ook niet! Twijfelen mag, laat je verbeelding de vrije loop!
Een ander station gaat over de verschillende obstakels die je kan tegen komen tijdens een uitstap naar het theater, hoe absurder, hoe beter! Wat als je leerlingen van gekkigheid op de theaterstoelen gaan staan? Of wat als jij de voorstelling niet hebt begrepen, maar de klas wel?
Leef je in, in de rol van je leerlingen, in de rol van jezelf als leerkracht, maar ook in de rol van iemand die het in cultuurcentrum of museum werkt.
Op een laagdrempelige, speelse manier gaan we samen in 4 korte workshops op zoek naar manieren om van een museum-of theaterbezoek een feest te maken. Waar er regels zijn, maar wanneer die soms ook overtreden mogen worden. We spelen, kijken en laten ons samen prikkelen

Doelgroep

leerkrachten uit het kleuter- en basisonderwijs.

Data

29/09/2020: De Velinx, Tongeren GEANNULEERD

01/10/2020: CC Maasmechelen GEANNULEERD

08/10/2020: CC Muze, Heusden-Zolder GEANNULEERD

27/10/2020: CC de Adelberg, Lommel GEANNULEERD

29/10/2020: CCHa, Hasselt GEANNULEERD

In samenwerking met C-mine Cultuurcentrum, cultuurcentrum MUZE, CCHA/cultuurcentrum Hasselt, Cultuurcentrum de VELINX, Cultuurcentrum De Adelberg en CC Maasmechelen

fles2.jpg

kunst in zicht

warandestraat 42

2300 Turnhout

014 47 23 35