Afdeling in oprichting

op maat van het T.I.C.

Het Tijdelijk Informatie Centrum (T.I.C.) is een open artistieke werkvorm die kunstenaars Jakob Van den Broucke en Kasper Demeulemeester sinds 2020 ontwikkelen en waarvan ze de resultaten delen in de vorm van installaties en publicaties.

De Afdeling in oprichting ontstond uit het onderstaande traject: het werd geïnitieerd door Kunst in Zicht en vertrekt vanuit de kunstenaarshouding van Jef Geys.  

Tijdens de week van 6 november 2023 maakten T.I.C. en KiZ de brug tussen kunst en onderwijs in de gebouwen van de Rijksmiddelbareschool in Balen, net zoals Jef Geys dat lange tijd op die plek deed.  

De kunstenaars werkten er intens samen met de Chipmunks, het vierde leerjaar van Freinetschool De Klimboom.  

Een autobus uit het bouwjaar 1980 deed dienst als rijdende werkplaats en werd gebruikt voor artistiek onderzoek in Balen en omgeving.

De week werd feestelijk afgesloten op 10 november met een bezoek aan Z33 in Hasselt. Daar werd het werk van de Chipmunks tentoongesteld en ontving het museum op plechtige wijze een origineel exemplaar van een publicatie, een creatie van de hele Afdeling.  

(Ook een grote courgette uit de tuin van de Klimboom was van de partij. Een knipoog naar de bloemkolen die Geys rondreed in zijn 2PK…)

Een verslag van dit traject zie je hier. Het artikel van Tommy Maes van Gazet van Antwerpen vind je hier.

Met steun van Stuifzand en gemeente Balen