Floep Gloep Sloep

ism Joris Van de Moortel en de Warande

van 10 tot 12

Bijna 20 jaar beweegt Joris Van de Moortel zich door het kunstlandschap, timmerend aan een gelaagd en multidisciplinair oeuvre.

Hij maakt muziek, schilderijen, tekeningen, sculpturen en maquettes die nadien al dan niet gestold worden tot grootschalige installaties, verlicht met een karakteristieke signatuur in neon.

Deze roept hij tot leven in muzikale performances met een variëteit aan ingrediënten en sacramenten als was, vuur, rook en glas. Videowerk en stop-motion films bieden hem dan weer de mogelijkheid om al deze facetten te laten samenvloeien in een nieuwe vorm.

Voor zijn expo ‘FRAGMENTEN, DOORGANGEN, AFDALING EN TERUGKEER’ in de Warande bouwde hij de Floep Gloep Sloep aka de instrumentenboot.

Samen met KiZ, acht klassen en zeven moedige woensdagmiddag-matrozen, creëerde hij nog negen kleine sloepjes in de Expozaal van de Warande. 

Er werd getimmerd, er werden kaarten getekend, vlaggen geschilderd, zeemansliederen geschreven en muziek gespeeld, utopieën bedacht, personages gekneed in klei,...

Zie ze varen in het kielzog van de Floep Gloep Sloep!

Leuk weetje: het kunstwerk reist in het najaar verder naar het SMAK in Gent.

 

met steun van de Vlaamse gemeenschap